Project omschrijving

Xsens is gespecialiseerd in motion capture en heeft verschillende marktsegmenten met bijbehorende producten. Medewerkers van Xsens vlogen de hele wereld over om training te geven om de klant goed te laten functioneren met het product. Dit kostte veel tijd, geld en energie.

Ons idee was het digitaliseren van het complete proces rondom de trainingen. Na een aantal brainstorm sessies werd duidelijk dat dit proces vrijwel geheel gestandaardiseerd kan worden wat als bijkomend voordeel heeft dat iedereen op dezelfde manier wordt getraind. Ons idee was het maken van een online support omgeving waarbij de ervaring van de training digitaal wordt door vertaald.

WISTIA-PAGE2 

Marketing Automation & Internationalisering

Op basis van een keuze-menu bij het eerste paginacontact worden video’s geselecteerd voor de gebruiker. Deze video’s zijn gekoppeld aan het juiste product en segment. Na het bekijken van de video’s is de gebruiker “gecertificeerd” om te werken met het product van Xsens.

De video’s zijn internationaal (i18n) beschikbaar gemaakt door de omgeving meertalig aan te bieden. Vanwege de wereldwijde spreiding van klanten is er gekozen voor een CDN voor zowel video als web. Dit heeft als voordeel dat elke gebruiker, waar ook ter wereld, een snelle website ervaart. Een content delivery network zorgt ervoor dat de website in elk werelddeel beschikbaar is op een lokale server.

WISTIA-PAGE2

 

Video Analytics

De custom video analytics zijn toegevoegd om de ervaring van de omgeving continu te kunnen verbeteren. Het videoplatform biedt inzicht in hoe de video bekeken wordt en op basis van deze inzichten worden de video’s verbeterd. Bijvoorbeeld, het platform geeft inzicht in welke delen van de video opnieuw worden bekeken, hoe vaak dit opnieuw wordt bekeken en welke delen er overgeslagen worden.

WISTIA-PAGE2 

Conclusie

Door ons concept krijgt de eindgebruiker direct de juiste content te zien en wordt de voortgang binnen de omgeving bijgehouden zodat je de training moeiteloos kunt onderbreken.

Voor het produceren van de tutorial films is gekozen voor het gebruik van greenscreen-opnamen zodat er vrijheid ontstond om ondersteunende videolagen toe te voegen.

De tutorialvideo’s worden gepresenteerd door Stefan Beuker (Xsens). Het model voor deze films is Gina Malagodi.

Er is bewust gekozen voor gesproken tekst in het Engels vanwege de doelgroep van het product Xsens MVN en Xsens MVN Biomech.

WISTIA-PAGE2